понеділок, 11 листопада 2019 р.

Виховання культурною спадщиною


З метою поглиблення знань учнів про українську драматургію, удосконалення навичок дослідницько аналітичної роботи з текстом та уміння знаходити прекрасне в сьогоденні, розвивати  естетичні смаки вихованці Миколаївського ЗЗСО разом зі своїми наставниками 10 листопада 2019 року відвідали театр ім. Кропивницького. Вони переглянули виставу І.П.Котляревського «Наталка Полтавка»
Скільки б не читав творів цього неперевершеного митця, завжди знаходиш щось нове, таємниче, приховане за словами. Драматург відчував внутрішній світ людини її психологію. Його твори пронизані любов’ю до України, її історії, прекрасну душу народу, його розум та почуття.
Драма «Наталка –Полтавка» соціально-побутова за жанром глибоко національна за характером й естетична за формою, яка поєднала в собі ознаки сентименталізму  та просвітницького реалізму.
Сюжет досить напружений, весь час тримає глядачів у пильній увазі, неослабленому інтересі до кожної дійової особи.
Образ Наталки схвилював і дітей і вчителів до глибини душі. Всі отримали насолоду від переглянутого цієї п’єси, діти зрозуміли, що будь-які зовнішні обставини можна подолати силою власного характеру та вірності своїм переконанням.




Немає коментарів:

Дописати коментар