четвер, 28 листопада 2019 р.

"Не дикі,але можуть бути небезпечними"

З метою проінформувати учнів про небезпечне захворювання на сказ класний керівник О.Шевченко провела для п'ятикласників бесіду "Не дикі,але можуть бути небезпечними". Кожен учень прослухав пізнавальну бесіду та отримавав інформаційний буклет .
Сказ - гостре особливо небезпечне інфекційне захворювання, що викликається нейротропним вірусом і характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи (енцефаліт) і завжди, при відсутності своєчасного адекватного лікування, закінчується смертю хворого.
Джерелом інфекції для людини може бути будь-яка теплокровна тварина, але епізоотична ситуація склалась таким чином, що на території України основним джерелом – до 60,0% – є лисиці. Небезпечні також укуси барсуків, єнотів, єнотовидних собак, куниць, тхорів, ласк, вовків, кажанів, з домашніх тварин найбільш часто вражаються кішки та собаки.
Передача інфекції здійснюється при укусах тваринами, ослиненні, нанесенні подряпин чи поранень предметами, забрудненими слиною і мозком хворої тварини. Рідше можливе зараження при зніманні шкір з хворих на сказ тварин, особливо лисиць. 
Бережіть себе!

Немає коментарів:

Дописати коментар