понеділок, 25 листопада 2019 р.

«Мій улюблений світ без насильства»



Ми в своєму житті часто чуємо слова, що стосуються насильства – в сімї, на вулиці, в школі, серед однолітків. Тому кожного року в листопаді розпочинається щорічна міжнародна акція «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства». Вона стартує цього року  25 листопада, у Міжнародний день ліквідації насильства щодо жінок, і триватиме  до 10 грудня, Дня прав людини.                                                                                                           
        Мета акції – привернути увагу до проблеми насильства, збільшити розуміння та обізнаність дітей про всі форми насильства, а також вона закликає до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат.
       
Для учнів 3-4 класів Миколаївського ЗЗСО І – ІІІ ступенів практичним психологом Наталією Грабенко було проведено  годину спілкування «Мій улюблений світ без насильства» Метою заняття  було ознайомити дітей з документами, які захищають їх права, з’ясувати основні причини насильства над дітьми в сімї та виявлення шляхів їх подолання. Учні навчилися розуміти своїх однокласників, вибачати їм, пообіцяли ставитися до інших так, якби вони хотіли щоб ставилися до них. Тому діти зробили для себе такі висновки:
Трошки більше поваги,
трошки менше образ,
Трошки більше добра, 
трошки менше зла,
Трошки більше любові,трошки менше ненависті,
Трошки більше радості,трошки менше  горя і сліз.

        





Немає коментарів:

Дописати коментар