пʼятницю, 29 листопада 2019 р.

«Молодь за життя без СНІДу»



        Всесвітній день боротьби зі СНІДом уперше був започаткований  1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.

З того часу вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.
Не оминули увагою цей день і школярі нашого закладу під керівництвом вчителя основ здоровя Н. Грабенко та вчителя біології А. Тимошенко.


Активну участь у заходах, присвячених цьому дню, взяли учні середньої та старшої ланки, а саме учні 6-10 класів. Серед школярів був проведений конкурс плакатів та стінгазет на тему: «Не дай СНІДу шанс». Сумлінно до виконання завдання та з особливою цікавістю віднеслася учениця 9 класу  Гребенко Ельвіра. 
Відеолекторій до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом та солідарності з людьми інфікованими СНІДом  переглянули  вихованці 8 класу.
Обізнаність про захворювання, здоровий спосіб життя та вчасна діагностика знижують ризик інфікування. Інформування молоді та проведення акцій – це один з найефективніших способів привернути увагу суспільства до протидії ВІЛ/СНІД.
Через літературну виставку на тему: «Молодь - за здоровий спосіб життя!», яку організувала бібліотекар школи О. Приймак., діти мали змогу ознайомитися з спеціально відібраною літературою, в якій розповідається про ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Також відбулися інформаційні хвилинки на тему: «СНІД – чума ХХI століття», завдяки ним учні поповнили свої знання про шляхи передачі, симптоми, особливості перебігу, методи лікування та профілактики ВІЛ/СНІДу, які в подальшому зможуть використати в своєму дорослому житті, які підготувала вчитель основ здоровя Н. Грабенко.
Учні долучилися і до акції «Червону стрічку носять не байдужі», адже червона стрічка (перевернене “V”) стала символом нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.
Всі проведені заходи були спрямовані на успішне вирішення питання боротьби з ВІЛ-інфекцією, формування пріоритету здорового способу життя, широкої інформаційно-консультаційної роботи.
Адже саме школа повинна бути найпершою ланкою у  вирішенні цієї глобальної проблеми людства.




Немає коментарів:

Дописати коментар