вівторок, 5 лютого 2019 р.

День безпечного Інтернету



Сделано на Padlet

Кожного року в другий місяць другого тижня другого дня у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Цього року День безпечного Інтернету проходить 5 лютого 2019 року під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного хто причетний до створення Інтернету, а також для всіх користувачів.
Кожен здобувач освіти, навіть наймолодший, знайомий з Інтернетом. Учні знаходять в Інтернеті інформацію, що допомагає навчатися й спілкуватися з друзями, які можуть жити поряд й в інших містах і, навіть, країнах; завантажують цікаві картинки й музику, грають у захоплюючі ігри. Проте, потрібно пам’ятати: як в реальному так і у віртуальному світі можна зустрітися з загрозами й небезпечними людьми. А чи знаєте Ви, що 37% контенту мережі мають небезпечний зміст? Пропоную до Вашої уваги інфографіку «10 цікавих фактів про Інтернет»  (https://infograph.venngage.com/ps/gJULqmIeDe8/10), яка допоможе дізнатись більше фактів.
Для усвідомлення загроз та ризиків серед учнів 5-11 класів КЗ «Миколаївське – НВО» було проведено он-лайн опитування «Інтернет – інформаційне середовище для допитливих чи павутиння для довірливих». Перед респондентами було поставлено низку питань щодо користування Інтернет-мережею та ставлення їх батьків до цього факту; часу та мети перебування у глобальній мережі Інтернет тощо.
Згідно з дослідженням 92% респондентів користуються Інтернетом, з них 22% проводять у віртуальному світі менше години, 34% – від однієї до двох годин і найбільша частина – 39% відповіли, що більше двох годин користуються Інтернетом. Більш детально з результати можна ознайомитися, переглянувши відео «Інтернет-безпека школярів». (https://www.youtube.com/watch?v=wvLRW7PfqII)

З опитування з’ясувалось, що тільки для 39% дітей батьки встановлюють часовий режим користування Інтернетом, а 56% батьки дозволяють вільно використовувати Інтернет. Для батьків пропонуємо поради щодо безпечного користування Інтернетом. (https://drive.google.com/file/d/1VP6rpRsjzVoBxF3EqgfaYB3LLgyYDL3g/view?usp=sharing )
Дуже важливо уникати небезпеки і користуватися Інтернетом безпечно.
Рекомендації для дітей про безпечне користування Інтернетом. (https://drive.google.com/file/d/1aY3C99brFZCIiPOKUTWE161-9NkDK2bT/view?usp=sharing )
7 правил безпеки підлітків в Інтернет (https://drive.google.com/file/d/126Tx4N2eKkQLONtKvr6NDzZ-y5uaO-yD/view?usp=sharing )

Немає коментарів:

Дописати коментар