четвер, 28 лютого 2019 р.

Весна завітала до нашого закладу...



Сьогодні на уроках біології вихованці нашого закладу досліджували появу маленького круглястого жучка. У нас його називають – сонечком або божою корівкою. Обожнюють цю комашку як дорослі, так і діти. А найголовніше поява сонечка є передвісником весни.
 Як тобі на руку сяде сонечко – це добра прикмета. Воно принесе тобі успіх.

Діти під керівництвом вчителя біології Тимошенко Альони Олександрівни дослідили, що сонечка пробуджуються від зимового сну при температурі 8-10 градусів тепла. Вигляд у сонечка найсмирніший. Маленьке, смирне. Насправді ж це хижак і ненажера. Пожива багатьох сонечок – попелиці. Кепсько їм доводиться, коли на них нападе сонечко. Втекти вони не можуть, злетіти й поготів. Повзає сонечко по стеблині з попелицями й поїдає одну за одною. Йому треба багато їжі: за день воно з’їдає сотню, а то й більше попелиць. Ненажерливі сонечка – чудові захисники наших полів, садів та городів.
В житті цих гарненьких жучків є дуже багато нерозгаданих секретів. Часто вони збираються великими зграями й годинами обмінюються важливими таємницями. Проте якими, і донині ніхто не може розгадати.
ВЕСНА ІДЕ…

Немає коментарів:

Дописати коментар