понеділок, 24 жовтня 2022 р.

Виховна година в 5 класі на тему: "Світова книга прав дитини"

 Сьогодні, 24 лютого 2022 року, триває 243-й день війни. Увесь світ переконався,що для російських окупантів не існує ані моральних меж, ані дотримання хоч якихось конвенцій або просто здорового глузду. Підтвердженням цього є зумисні обстріли мирних жителів з метою позбавлення їх життя; обстріли навчальних закладів ( що, на їхню думку, повинно призвести до розквіту невігластва). Що вже говорити про руйнування житлових будинків та об'єктів критичної інфраструктури?! Адже це веде до позбавлення громадян України головних життєвих цінностей.

Не могли бути осторонь цих питань учні 5 класу разом з класним керівником Киричок Л.М. Тому темою сьогоднішньої виховної години було обрано "Світова книга прав дитини".
Символічно було підняти дане питання саме сьогодні ще й тому, що у цей день 1945 року було урочисто відкрито Організацію Об'єднаних Націй, основним завданням якої є підтримка миру і безпеки у всьому світі.
В ході спілкування учні ознайомились зі змістом основних статей Загальної Декларації прав людини, Конвенції про права дитини, Конституції України. Закріпили свої знання, переглядаючи навчальну презентацію, залишили коментарі на інтерактивній дошці Padlet та виконали малюнки по темі.
П'ятикласники прийшли до висновку, що необхідно сприяти дотриманню основних прав кожної людини у світі. Адже вони є основою свободи, справедливості й всезагального миру. Не зважаючи на реалії сьогодення, потрібно навчитися, аби з кожним днем, з кожним місяцем ставати сильнішими, як наші доблесні Збройні сили. І тоді ПЕРЕМОГА обов'язково БУДЕ ЗА НАМИ! На всіх фронтах! Бо все буде Україна!


Немає коментарів:

Дописати коментар