пʼятницю, 14 жовтня 2022 р.

14 жовтня - свято Покрови!

 14 жовтня в Україні є особливим днем, який щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої держави. У цей день відзначають одразу чотири свята та пам’ятні дні, пов’язані з різними історичними подіями. Православна церква святкує день Покрови Пресвятої Богородиці. З 1999 року згідно з Указом президента Леоніда Кучми у свято Покрови відзначають День українського козацтва. Також уже більш ніж півстоліття цей день вважається датою створення Української повстанської армії. А починаючи з 2014 року, 14 жовтня набуло ще одного значення – українці святкують День захисника України.

Одним із найбільш шанованих свят в Україні, що відзначається 14 жовтня, є свято Покрови Пресвятої Богородиці, або, як зазвичай кажуть, «Покрови» чи «Святої Покрови».
Ми завжди боронили свої кордони від ворогів, боронимо їх і зараз. Наші захисники стояли та стоять на захисті суверенітету України.
Тож в цей день вшануймо наших славних предків – козаків, наших воїнів та наших захисників. Нехай буде мир та спокій в домівках кожної української родини.
У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя. Ми бажаємо нашим захисникам та захисницям України міцного козацького здоров’я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, що допоможе долати будь-які перешкоди!
💪🇺🇦💛💙
Тримайсь, козаче, сміливим будь,
Козак не плаче — це не забудь.
Нехай невдача, нехай біда,
Ніщо не зломить козака!!!
СЛАВА УКРАЇНІ 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
ГЕРОЯМ СЛАВА 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Онлайн захід у 8 класі "Святковий квартет жовтня" День захисника і захисниць України, День заснування УПА, День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці проведений з метою поглиблення історії України та вшанування пам'яті всіх захисників нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар