суботу, 20 листопада 2021 р.

Семінар-практикум "Методи ефективного навчання в інклюзивному класі"

Не бійтеся змін!
Інклюзивна освіта – це виклик,
але з ним ви неодмінно впораєтеся,
доклавши трохи зусиль
18 листопада 2021 року на базі Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ст. пройшов семінар вчителів, які викладають в інклюзивних класах «Методи ефективного навчання в інклюзивному класі». Метою семінару-практикуму є залучення всіх дітей до освітнього процесу; розвиток індивідуальних талантів та здібностей дітей з особливими освітніми потребами; виховання культури поваги, співчуття, толерантності, створення дружніх стосунків між дітьми та включення їх в активне суспільне життя.
Директор Алла Кушняр розпочала роботу семінару з презентації роботи закладу. Заступник директора з НВР Юлія Рибалко поділилася досвідом організації інклюзивного навчання у закладі та акцентувала увагу на дотриманні законодавства при роботі з дітьми з ООП. Роботу методичного об'єднання асистентів вчителів презентувала голова МО Вікторія Демченко, а також поділилася власними напрацюваннями щодо ведення робочої папки асистента вчителя. 
А наші вчителі презентували та здійснили самоаналіз відеофрагментів уроків в інклюзивних класах:
- фрагмент уроку з предмету «Я досліджую світ» у 3 класі «Які речовини розчиняються у воді?» (Класовод 3 класу Ірина Скалецька);
- уроку історії у 5 класі  «Історичні джерела та їх різновиди» (Вчитель історії Тетяна Ковальова);
- фрагмент уроку української літератури «Тарас Григорович Шевченко «Думка («Тече вода в синє море»)» (Вчитель української мови та літератури Валентина Жданова).
Практичний психолог Наталія Грабенко провела заняття з елементами арт-терапії «Стоп стрес»
Семінар сподобався учасникам своєю інформативністю, доступністю викладання матеріалу та залишив багато позитивних вражень. Колеги взяли для себе багато нової та цікавої інформації. Щиро, від душі подякували нашим вчителям – першопроходцям, адже інклюзивна освіта – це виклик, з яким вони прекрасно впорались. Титанічна робота наших вчителів та їх вихованців заворожує і, навіть, після семінару в них продовжували народжуватись все нові та нові ідеї, які вони зможуть реалізувати в своїй подальшій роботі. Тож хочеться всім побажати здоров’я, наснаги, гарних учнів та нових зустрічей.













Немає коментарів:

Дописати коментар