середу, 25 грудня 2019 р.

«Кожен з нас повинен навчитися програмувати, тому що це вчить мислити…»

Здобувачі освіти Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів долучились до глобального руху, що охоплює більше 180 країн світу – «Години коду».
Година коду – це глобальна ініціатива щодо популяризації програмування серед школярів усього світу, метою якої є показати учням, що інформатика може бути веселою та цікавою. 835,581,513 дітей уже встигли взяти участь у цьому заході, який відбувається щороку впродовж всесвітнього тижня інформатики на честь дня народження американської вченої в галузі комп'ютерних наук Грейс Мюррей Хоппер.

Година коду проводиться громадською неприбутковою організацією Code.org, яка має на меті поширення інформатики у школах та залучення більшої кількості людей до цієї галузі. Автори ініціативи вважають, що кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику, адже вона допомагає розвивати навички розв’язання задач, логічне та творче мислення. Розпочинаючи з ранніх літ вивчати програмування, здобувачі освіти роблять перший крок до успіху в будь-якій кар’єрі 21 століття.


Починаючи від початкової школи і завершуючи середньою, здобувачі освіти Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів проявили зацікавленість та інтерес до цього заходу. Вчителі інформатики закладу освіти Омельченко Тетяна Вікторівна та Величко Елеонора Анатоліївна подбали, щоб захід пройшов цікаво та пізнавально. Після заняття усі школярі, які долучилися, отримали сертифікат міжнародного зразка. А хто ще не встиг випробувати свої сили, переходьте за посиланням і програмуйте.



Немає коментарів:

Дописати коментар