четвер, 19 грудня 2019 р.

З ДНЕМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ!


Свято Миколая – це  одне з найочікуваніших свят для дітей і дорослих. Всі діти писали листи до Святого Миколая і намагалися бути чемними та слухняними.  Неперевершене свято підготували учні 6 класу.   Свято Миколая вважають одним із найбільш шанованих у православному світі. Класний керівник Наталія Грабенко у своїй презентації розповіла де і коли народився Святитель Миколай. 
У народі його прозвали Миколою Угодником, за його покірність Богу та добрі справи. Микола Чудотворець жив приблизно в ІІІ – ІV ст. Навіть його мощі після смерті мають силу зцілювати тисячі людей.  Здавна Микола Угодник вважався другом і покровителем дітей та мореплавців. Слов’янські народи вірили, що напередодні свята цей святий приносить слухняним дітям подарунки, а неслухняних діток під подушкою чекають різочки. 
                            
Гарну постановку про прихід Миколая у школу підготували здобувачі освіти. Звучали пісні, вірші, інсценівки. Всі присутні були задоволені дійством.  Тож нехай Миколай - чудотворець дарує всім радість, щастя і довголіття.


Немає коментарів:

Дописати коментар