неділя, 22 квітня 2018 р.

Семінар – практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи

Конкурентноздатна особистість – орієнтир нової школи - це тема семінару – практикуму заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти, який відбувся 19 квітня 2018 року
  на базі КЗ «Миколаївське НВО» відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградської міської ради.
Директор ІРМЦ Тимошенко Н. П. презентувала учасникам семінару основні завдання щодо Нової української школи на тему : «Оновлення роботи з педагогами в закладах освіти району».  Зокрема Наталія Павлівна детально зупинилася на створенні психолого-педагогічних умов, здорового, позитивного, комфортного морально-психологічного клімату в колективі, сприятливого освітнього та інформаційного середовищ, удосконаленні матеріальної бази, здійсненні справедливої і об’єктивної оцінки діяльності вчителя, матеріального та морального стимулювання.
У ході практичної частини наш заклад презентували директор Кушняр А. П. на тему «Творче життя особистості – умова діяльності закладу в режимі розвитку». Учасники семінару опрацювали основні зміни у новому Законі про освіту, акцентували увагу на компетенції майбутнього випускника, обговорювали у групах напрямки освітньої реформи з позиції батьків, учнів, вчителів, керівників навчальних закладів. Навчально-мотиваційний модуль у формі кейс-стаді фахово провела заступник директора з навчально-виховної роботи Рибалко Ю. О, яка запропонувала учасникам створити лепбук «Облаштування комфортного фізичного середовища з урахуванням рекомендацій МОН». Суттєву допомогу у презентації сучасного класу надала практичний психолог Горбунова І.О.
Теза,  що  «вчителі готові до змін» звучала протягом семінару. І як доказ ми познайомилися із досвідом роботи вчителів КЗ « Миколаївське НВО».  Цікавий майстер-клас «Інтернет – сервіси в освітньому просторі» провела завідувач навчально- методичного центру дистаційного навчання КОІППО ім. В. Сухомлинського О. Литвиненко.
Учасникам семінару були представлені вернісажі педагогічних сюжетів МО, які презентували голови МО суспільно гуманітарного циклу: Саламаха І. Ю., математично-природничого циклу: Тимошенко О.О., початкова ланка : Возіян В. М. та голова МО класних керівників Шевченко О. М. Вчитель української мови та літератури Жданова В. М. презентувала роботу творчої групи вчителів-словесників.

Присутні із задоволенням переглянули виступ наших вихованців «Наш орієнтир – креативна особистість»
Учасники обмінялися думками з теми семінару, відмітили результативність роботи адміністрації щодо створення сприятливих педагогічних умов для професійного розвитку, самовдосконалення педагогів, створення системи роботи з урахуванням педагогічного стажу, рівня професіоналізму та індивідуальних запитів педагогів, креативне поєднання інноваційних та традиційних форм методичної роботи, висловили вдячність за високий науково-методичний рівень проведення семінару-практикуму.



Немає коментарів:

Дописати коментар