пʼятниця, 20 квітня 2018 р.

20 квітня в закладі День ЦЗ



 Головною умовою успішного проведення Дня ЦЗ  була його насиченість практичними заходами, які  викликали жвавий інтерес в учнів.

Для школярів було проведено вікторини, рольові ігри, змагання, до програми яких включалося від однієї до декількох вправ, тренування, відпрацювання дій за сигналами оповіщення при надзвичайній ситуації по класах.
У цей день використовувалися міжпредметні зв'язки для поглибленого вивчення факторів, що призводять до НС (фізика, хімія, астрономія, географія, біологія), гуманітарні предмети (обговорення художніх, історичних творів, у яких висвітлюється тематика надзвичайних ситуацій).
          З метою практичної перевірки готовності закладу до проведення ефективних заходів щодо захисту учасників освітнього процесу при виникненні надзвичайних ситуацій, була здійснена евакуація учнів, учителів та працівників навчального закладу. Також були організовані та проведені заходи з пропаганди ЦЗ та питань забезпечення безпеки життєдіяльності людини. У школі були обладнані стенди, оновлений куточок ЦЗ. 
Такі заходи проводяться щорічно наприкінці навчального року і є своєрідним підведенням підсумків засвоєння учнями матеріалу з основ безпечної поведінки.
До проведення «Дня ЦЗ» залучались:
- педагогічний склад і технічний персонал навчального закладу;
- керівний склад ЦЗ;
- особовий склад формувань ЦЗ;
- учні 1-11 класів
Педагогічний колектив здійснив евакуацію учнів на подвір’я навчального закладу. в ході проведення комплексного тренування, діти змогли ознайомитись із засобами індивідуального захисту населення.
Навчання з евакуації розпочалося і проводилося згідно «Плану проведення «Дня цивільного захисту». При проведенні навчання особлива увага приділялась: організованій евакуації при загрозі і виникненні НС техногенного і природного характеру; закріпленню умінь, навичок щодо збереження та захисту здоров’я і життя в умовах НС; користуванню ЗІЗ та колективного захисту; наданню першої медичної та взаємодопомоги; формуванню і розвитку в учнів морально-психічних якостей.




Немає коментарів:

Дописати коментар