пʼятниця, 29 січня 2021 р.

"Бій під Крутами - сходинка до Соборності України"

 З метою формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого, 27 січня в 6 класі був проведений урок-пам'яті "Бій під Крутами - сходинка до Соборності України".

Діти були ознайомлені з історичними подіями, що відбувалися 29 січня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі. Бій тривав лише п'ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога на два дні.
Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки, героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії! Тож гордімося нашою Україною, її відважними героями. Нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.
Шестикласники створили свою карту України - єдину державу, без війни...


Немає коментарів:

Дописати коментар