понеділок, 7 грудня 2020 р.

"Чорнобильська катастрофа – історія про трагедію"


14 грудня ми відзначаємо сумну дату в новітній українській історії – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Сьогодні, 7 грудня класний керівник 11 класу Ковальова Тетяна Олександрівна провела виховну годину на тему: «Чорнобильська катастрофа – історія про трагедію» та разом з учнями переглянули відео «Битва за Чорнобиль», школярі згадали ту страшну подію, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

         26 квітня 1986 року на ЧАЕС  сталася найбільша в історії атомної енергії аварія, яка від внутрішніх детонацій знищила 4-й блок АЕС, і радіоактивні елементи йоду, стронцію і цезію поширилися на північну частину України. Ще й досі ми не можемо сповна оцінити і осмислити наслідки фатального вибуху. Чорнобиль для нас – це 3,3 млн. чоловік, серед яких понад 1 млн. дітей, постраждалих від катастрофи та її наслідків.

         Нині, ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Схиляємо як перед тими, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі, так і перед тими, хто засвідчував на своїх обличчях і транспарантах радість, кидаючись назустріч смерті.

         Низький уклін усім ти, хто ліквідовував наслідки аварії на Чорнобильській атомній станції.



Немає коментарів:

Дописати коментар