четвер, 14 березня 2019 р.

День числа ПІ.


 14 березня у світі відзначається одне з незвичайних свят - Міжнародний день числа " Пі"(International π Day). Уперше День був відзначений в 1988 році в науково-популярному музеї «Эксплораторіум» в Сан-Франциско.
    З цим незвичайним числом ми стикаємося вже в молодших класах школи, коли починаємо вивчати круг і коло. Число π - математична константа, що виражає відношення довжини кола до довжини її діаметру. У цифровому вираженні π починається як 3,141592... і має нескінченну математичну тривалість.

У повсякденних обчисленнях ми користуємося спрощеним написанням числа, залишаючи тільки два знаки після коми - 3,14. Поглянувши на нього , відразу ж стає очевидним, чому  День числа " Пі" –  14 березня (чотирнадцятий день третього місяця).
     Також Міжнародний день числа "Пі", випадково або навмисно, співпадає з днем народження одного з найбільш видатних фізиків сучасності - днем народження Альберта Ейнштейна.
Математики всього світу дуже люблять це свято, відмічаючи його різноманітними цікавими математичними заходами. Ми теж не стоїмо осторонь. 
      У нашому закладі  до відзначення Міжнародного числа "Пі" був проведений математичний  квест «У пошуках скарбів пірата Флінта» та  п’ятихвилинки, присвячені числу Пі.
             Шестикласникам  подобається математика, вони спостережливі та люблять дізнаватися більше про  оточуючий світ, хочуть вільно і невимушено працювати з такою математичною константою як число «пі». Робота в команді  при проходженні  квесту розкрила усі їхні таланти.

Немає коментарів:

Дописати коментар