пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

Тиждень інформатики

З 5 по 9 лютого у КЗ «Миколаївське НВО» пройшов тиждень інформатики. Діти швидко орієнтуються у віртуальному просторі, адже Інтернет дає можливості для спілкування, навчання та дозвілля. Але у своєму природньому прагненні освоїти інформаційне середовище діти можуть наражатись на небезпеки пов’язаними з Інтернетом. Щоб убезпечити учнів від загроз і ризиків, пов’язаних з Інтернетом цей тиждень пройшов під девізом «Безпечний Інтернет для дітей».
Серед учнів 5-7 класів проведено інтерактивну вікторину «Що я знаю про безпечний Інтернет?» Учні мали можливість подорожувати стежками цікавої країни, яка носить назву Інтернет. А вирушили у подорож, для того щоб дати відповідь на питання: «Цікаво! Корисно! А чи безпечно???» Учні 8 класу мали змогу пройти веб-квест «Дорожня абетка користувача Інтернету».
Учні 9-10 класу підготували презентації про загрози Інтернет, розробили правила безпечної поведінки, про які розповіли для учнів початкової школи. А учні молодшої школи прийняли участь у грі-змаганні «Інтернет як калейдоскоп», де ознайомились з перевагами і небезпеками глобальної мережі Інтернет.
7 лютого учні 8-10 класів відвідали онлайн-урок у системі Cisco Webex «Навчайся, змінюйся, змінюй разом з Cisco», після якого успішно пройшли онлайн-тестування з основ кібербезпеки і тепер чекаємо на сертифікати.
На заключній лінійці визначено переможців конкурсу на найкращу стіннівку, ними стали учениці 7 класу Шаріпова Єлизавета та Красноштан Ганна (І місце), учениця 7 класу Гребенко Ельвіра (ІІ місце) та командна стіннівка учнів 6 класу (ІІІ місце).
Учні, які активно приймали участь у конкурсах, іграх та інших заходах, «заробляли» електронні кошти – Біткойни. А в кінці тижня за них придбали акції, які приймали участь у розіграші пам’ятних призів. Переможцями стали Панасюк Карина, Гребенко Ельвіра, Вібла Анна, Радиш Руслана та Кривонос Андрій. Вітаємо переможців і нехай щастить у підкоренні нових вершин! 
Спілкуйтесь, навчайтесь, дізнавайтесь нове в мережі Інтернет, але пам’ятайте правила безпечної роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар