понеділок, 29 січня 2018 р.

Тиждень зарубіжної літератури


З 22 по 26 січня в КЗ «Миколаївське НВО» проходив тиждень зарубіжної літератури, який підготувала і провела вчитель зарубіжної літератури Саламаха І.Ю.
Заходи тижня спрямовані на закріплення, збагачення та поглиблення знань саме з цього предмету.
Мета тижня – залучити учнів до читання творів світової літератури, формувати і поглиблювати інтерес до уроків зарубіжної літератури та окреслити перспективи подальшої самостійної творчої праці школярів.
Розпочався тиждень з лінійки «Успішні люди – це перш за все це успішні читачі», на якому була присутня її величність Література, яка презентувала книгу як «вічне джерело», що дарує читачам тепло, насолоду та здійснює мрії і бажання. Саме завдяки творам зарубіжної літератури учні поринають у світ далеких пригод, переносяться в майбутнє, здійснюють подорож в минуле, сміються та бешкетують разом з героями улюблених творів.
У вівторок учні 5 – 8 класів разом із Саламахою І. Ю. подорожували сторінками літературних творів, готували інсценівки, болільники виконували пісні літературних героїв.
В середу пройшла тематична пресінформація « Читайте хороші книги», доповідь на яку готували учні 10 класу Вібла Аня та Кривонос Андрій, а учні 7 класу провели літературні змагання «Світ зарубіжної літератури», на яких демонстрували свої знання та вміння із навчальної, ігрової та читацької діяльності.
В четвер учні 5 – 6 класів провели конкурс малюнків «Я люблю літературу». На яких зобразили своїх улюблених літературних героїв.

Завершився тиждень літературно-музичною композицією «Продовжує романс звучати…», під час якої учні познайомилися з історією створення російського романсу, формували культуру високих почуттів і стосунків. Слухали романси А. Петрова, М. Глінки, Ю. Абази та ін.. на слова відомих російських поетів ХІХ – ХХ ст..

Ніхто не залишився осторонь та байдужим. Всіх учнів переповнювали емоції радості та доброти, тому що література – це чарівний дім,  в якому вічні ідеали красоти. Тож до нових зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар