вівторок, 7 листопада 2017 р.

У комунальному закладі «Миколаївське НВО» щорічно проходить акція “16 днів проти насильства”. Акція проводиться з метою привернення уваги учасників навчально – виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, адже найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.
Профілактика жорстокої поведінки, бездоглядності, безпритульності дітей, непорозуміння в сім'ї - завдання, яке стоїть перед педагогами та психологом закладу. Ми повинні донести до дитини розуміння того, що насилля є порушенням прав людини.  Причому мова йде не лише про явні форми фізичного насилля, але й про його скриті форми (фізичне, сексуальне, психологічне). Насилля не завжди можна побачити, результати насилля у родині не бачать зовсім, адже вони приховані від інших під страхом або почуттям сорому.

Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.
Наш заклад прагне бути затишним для кожного :)

Немає коментарів:

Дописати коментар