середу, 10 травня 2017 р.

Гра "Сокіл" ("Джура")


Перший районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") відбувся 5-6 травня  на базі Великобайрацької ЗШ.
Змагання проводились з метою активізації роботи з відродження й розвитку історичних, патріотичних і культурних традицій Українського козацтва, виховання юних патріотів на засадах національної гідності та високої самосвідомості.
На урочисте відкриття прибула голова Кіровоградської РДА Алла Поліщук та начальник відділу освіти Світлана Крамаренко. Вони привітали учасників, вручили призи та грамоти переможцям окружного етапу змагань.
Програма включала: стройову підготовку, стрільбу, туристсько-спортивну смугу перешкод, змагання «Рятівник», ігри, ватру (творчо-мистецький звіт) та інші конкурси.
 Честь Миколаївської ЗШ захищав рій «Воля» .Наші учні продемонстрували гарні знання сучасної історії та історії козаччини, вокальні, хореографічні здібності, акторську майстерність. Рій «Воля» презентував свою роботу про «добрі справи», суспільно-корисну та громадську діяльність в рамках гри «Сокіл» («Джура»).
У таборі було запроваджено козацьке самоврядування – діяла козацька старшина табору, яка забезпечувала виконання програми заходів, а саме
- ройовий Наконечний Владислав
- джура Кривонос  Андрій
- військовий довбиш - Шулешов Євген
- хорунжий - Біліценко  Сергій
- скарбник Тобілевич Максим
- писар – Грачова Інга
- осавул - Радиш Руслана
- бунчужний - Манич Вадим
За результатами змагань наші учні отримали ІІІ місце в конкурсі «Бівак» (Таборування) і ІV місце в загальному конкурсі та нагороджені грамотами відділу освіти, а також цінними подарунками.
Вітаємо переможців конкурсу і висловлюємо подяку усім відповідальним педагогам  навчального  закладу за підготовку рою до конкурсу у дитячо – юнацькій грі «Сокіл» («ДЖУРА»)  та висловлюємо подяку сільському голові Тегзі Юрію Михайловичу за розуміння та підримку.
Всі учасники гри отримали певний гарт і масу позитивних емоцій від піднесеної участі в змаганнях. А увечері, о 21 годині, запалала велична ватра, запалена десятками юних сердець, біля якої учні співали пісні воїнської звитяги та українські народні пісні.
Ця гра спонукала нас відчути власну необхідність, у серці кожного із нас назавжди лишилися слід добра, радість пізнання, щастя спілкування з друзями, глибина шани, і ми, як справжні діти батьків, будемо любити свою Україну.



Немає коментарів:

Дописати коментар