середу, 20 квітня 2016 р.

« Відома і невідома Європа»

19 квітня 2016 року в Миколаївській ЗШ І – ІІІ ст. відболося загальношкільне свято       « Відома і невідома Європа» . Учні 1-11 класів взяли участь  у євроквесті, вивчали  історію, культуру, символіку, готували танці та пісні однієї з країн Європи. 

Montage создан Bloggif


Довідково:
Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Тоді в Парижі зібралися представники ряду європейських держав, які вирішили об’єднати свої сили для промислового розвитку та покращення виробництва військової техніки. Три з половиною десятиліття тому на Міланському саміті 1985 лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати «День Європи».
До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер. У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС.
Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. Щорічне відзначення згаданого заходу започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 року № 339 „Про День Європи”

Немає коментарів:

Дописати коментар